הזדקנות העור והגוף – אנטי אייג'ינג

המונח אייג'ינג – הזדקנות, מבטא תופעה הכוללת תהליכים התפתחותיים שונים, המתרחשים באורגניזם (בעלי חיים רב תאיים) במהלך כל שלבי חייו.  אנטי אייג'ינג מתייחס למגוון של פרקטיקות כנגד תופעות ההזדקנות וגילאי המעבר
מהם סימני אייג'ינג
הזדקנות עשויה לבוא לידי ביטוי בכל ההיבטים, גופניים, מנטאליים ורגשיים:
• היבטים פיסיים של אייג'ינג, ותופעות שנרצה לעכב או למנוע באמצעות אנטי אייג'ינג
♦ שינויים בשלד ובשרירים – ירידה בגובה הגוף ואובדן מדורג של זקיפות הקומה, אובדן מסת שרירים ועצמות והפיכת העצמות לחלשות יותר מה שמגביר את הסיכוי לשבירתן.
♦ היחלשות מערכת החיסון – הגוף נעשה פחות עמיד לחדירתם של מיקרואורגניזמים וכושרו להילחם בפלישת גופים זרים יורד. כתוצאה מכך, הגוף פגיע יותר להיווצרות מחלות שונות, העשויות גם להופיע בשכיחות גבוהה יותר וגם להיות בעלות בעוצמה רבה יותר.
♦ קושי באיזון תהליכים גופניים שונים (שמירת הומיאוסטאזיס) – לדוגמה, קושי בוויסות הטמפרטורה הפנימית של הגוף, קושי לאזן את לחץ הדם לאחר מאמץ, להבריא לאחר מחלה או להחזיר את רמת הגלוקוז בדם לרמה תקינה לאחר הארוחה.
♦ ירידה כללית בקצב חילוף החומרים בגוף.
♦ שינויים במבנה רקמות הגוף – מרבית מרכיבי הגוף עוברים תהליכי בנייה ופירוק תמידיים. בשלב הגדילה, קצב תהליכי הבנייה מהיר יותר מזה של תהליכי הפירוק, מה שמאפשר הוספתן של רקמות באיברי הגוף הגדלים. אולם, בשלב הזקנה, קצב תהליכי הבנייה איטי יותר מזה של תהליכי הפירוק והתוצאה היא שינוי בהרכב רקמות הגוף.
♦ ירידה במספר תאי הגוף ובכושר פעילותם – בתהליך ההזדקנות הביולוגית, חלה ירידה הדרגתית אך מתמדת, בהתחדשות תאי הגוף. גם בתאים הממשיכים להתחדש, קיימת האטה בקצב ההתחדשות. כתוצאה מכך משתנה בהדרגה ונחלש, כושר התפקוד של איברים ומערכות שונות בגוף, למשל, הכליות, הריאות, הלב, הכבד ומערכת העצבים.
♦ ירידה בחושים השונים – למשל, ירידה בחושי הראייה, הריח והטעם, העשויה להיות מלווה גם בירידה בתיאבון.
♦ שינויים במערכת הרבייה – אצל נשים חדלה לפעול בשלב מסוים מערכת הרבייה. ואילו אצל גברים אומנם מערכת הרבייה פועלת לאורך כל חייהם, אולם, ניכרת ירידה ברמת פעילותה.
♦ ירידה בגמישות כלי הדם – העשויה לתרום להיווצרות טרשת עורקים.
♦ שינויים במערכת העיכול ובאיברים נלווים (כבד, לבלב וכיס המרה) – בתהליך ההזדקנות מתרחשת ירידה הדרגתית ביכולת הספיגה ותנועתיות המעי וכמו כן בכושר הפעילות של אנזימי העיכול.
♦ ירידה בגמישות העור – הבאה לידי ביטוי בהופעת קמטים ובנוסף, כתמים כהים.
♦ ירידה בכושר החלמה ממחלות ופציעות.
♦ דלילות השיער – עד כדי אובדן שיער מוחלט. וכמו כן שינוי צבעו , עד להלבנה.
♦ ירידה בחיוניות הגוף והכושר הגופני – קשה יותר לבצע פעילות הכרוכה בהפעלת שרירים ממושכת ומאומצת.
• היבטים מנטאליים של אייג'ינג
בתהליך ההזדקנות ישנה ירידה הדרגתית ביכולות מנטליות שונות: מהירות מחשבה, תפיסה מרחבית, הסקת מסקנות ויכולת לפתור בעיות. כמו כן, עשויה להופיע ירידה בזיכרון וביכולת הריכוז.
• היבטים רגשיים של אייג'ינג
תהליך הזקנה אוצר בתוכו גם היבטים רגשיים רבים המהווים גורם לחץ משמעותי:
♦ מבחינה כלכלית, מדובר על הכנסה מופחתת בעקבות פרישה מהעבודה והצורך בהגדלת ההוצאות הרפואיות.
♦ מראה האדם משתנה והוא עשוי לחוש שחזותו החיצונית אינה תואמת את הרגשתו הפנימית.
♦ מבחינה חברתית, האדם עשוי לחוש בידוד חברתי, שמתחזק בעקבות אובדן בני משפחה וחברים.
מדוע מתרחש תהליך הזדקנות
התיאוריה המכונה "תיאורית הנזק החמצוני" (המכונה גם "פרדוקס החמצן"), היא המובילה כיום בניסיונם של חוקרים ומדענים להסביר את תהליך ההזדקנות.
הכוונה היא לכך שמחד רדיקלים חופשיים (שהינם אטומים פעילים מאוד מבחינה כימית בשל היותם חסרי יציבות מבחינה אלקטרונית), חיוניים למלחמתה של מערכת החיסון בזיהומים ופולשים חיצוניים, אולם מאידך, בשל הפעילות הכימית המוגברת, הם לא רק תורמים תרומה חיובית לגוף, אלא גם מזיקים לו. זאת, ביוצרם שרשרות של תגובות הגורמות דרך קבע, הרס בחלבוני הגוף, שינויים בחומר התורשתי שלו ולפגיעה בשומנים. והתוצאה היא, הצטברות של נזקים בממברנות התאים, באיברי הגוף, וביצירת גידולים ממאירים ונזקים נוספים.
כושרו של הגוף להתמודד בהצלחה עם הנזקים הללו, יורד בהדרגה, ועם הזמן, הוא מתקשה יותר ויותר להתגבר עליהם, והמשמעות היא הצטברות נזקים הגורמים לתופעת ההזדקנות. רדיקלים חופשיים מיוצרים בגוף באופן טבעי (בעקבות ביצוע פעילות גופנית מוגברת, פעילות המערכת החיסונית, תהליכי הנשימה ובשל התקיימותם של תהליכי חילוף חומרים שונים), ומגיעים אלינו גם ממקורות חיצוניים כגון: עישון, צריכת מזון מטוגן, קרינה אלקטרו מגנטית, עישון ועוד.
תוספי תזונה אנטי אייגי'נג של י.ג.נ – לשיפור איכות החיים ועיכוב תהליכי הזדקנות
בעקבות תיאורית הנזק החמצוני הועלתה סברה על-ידי חוקרים כי ניתן להגן על הגוף ולנטרל את השפעתם המזיקה של רדיקלים חופשיים עליו ובכך, לעכב במידה כלשהי, את תהליך ההזדקנות. ואכן, מחקרים רבים העלו כי ישנם מינרלים וויטמינים התורמים לבלימת שרשרות התגובות המזיקות לגוף, בשמשם כאנטיאוקסידנטים (בולמי חמצון).
תוסף תזונה אנטיאוקסידנט של י.ג.נ פועל כאנטיביוטיקה טבעית, וכולל אסתקסנטין (astaxanthin) שהוכח במחקרים קליניים כמונע חמצון וכמרכיב אנטי אייג'ינג (Anti-Aging) מעכב תהליכי הזדקנות.
כמו כן, י.ג.נ מציעה תוספי תזונה נוספים, הנותנים מענה על מגוון הצרכים הייחודיים – פיזיים, מנטאליים ורגשיים -שהוצגו כאן, ואשר מאפיינים את בני הגיל השלישי.

פנו אלינו ונשמח לעזור!

    אתר זה מוגן על ידי reCAPTCHA וכפוף למדיניות הפרטיות ותנאי השירות של Google

    או חייגו:

    04-8243682