בני אדם השתמשו בכורכום כמעט כבר 4,000 שנה. הוא שימש כצבע, תבלין בישול, ולמטרות רפואיות במשך אלפי שנים, עוד בהודו העתיקה.
השם כורכום מקורו בלטינית מ- terra merita (אדמה זוכה), בגלל צבעו המוזהב של שורש הקרקע.
התבלין מגיע מצמח כורכומה לונגה, בן למשפחת הג’ינג’ר. שמייבשים וטוחנים אותו לאבקה הצהובה עם הטעם המריר שאנחנו מכירים ואוהבים.
המרכיב העיקרי בכורכום הוא כורכומין. לפוליפנול כורכומינואידי כי יש לו סגולות רפואיות,
לרבות למצבים דלקתיים, מחלות עיניים ניווניות ואפילו תסמונת מטבולית.
פוליפנולים הם מטבוליטים מהצומח שנועדו לעזור לצמח להתגונן מפני קרני UV, חרקים, חיידקים ואפילו נגיפים. הם תורמים למרירות המזון, לחומציותו, צבעו, טעמו ויכולת החמצון
מה הם פוליפנולים?
פוליפנולים כמו כורכומין צברו פופולריות מאחר ומחקרים אפידמיולוגיים הראו שוב ושוב כי תזונה עשירה בפוליפנול עשויה להציע יתרונות אנטי דלקתיים.
ברמה המולקולרית, תגובות חמצון יכולות לגרום לנזקים של אברונים בתוך התא, אחד מהם הוא המיטוכונדריה, מעצמת התא,
שם מיוצרת הרבה אנרגיית התא באמצעות החמצן שאנו נושמים.
צריכה של מזונות בעלי תכונות נוגדות חמצון, כמו פירות יער, אגוזים, שומנים בריאים וכורכום, מסייעת בשמירה על רמות נזקי חמצון.
מהם היתרונות של כורכומין?
מחקרים מרובים הראו שכורכומין עשוי לסייע בהגבלת סמני הלחץ החמצוני בדם על ידי השפעה על פעילותם של אנזימים המנטרלים רדיקלים חופשיים.
דלקת היא מערכת מורכבת של תגובות המתרחשות ברקמה כלשהי כתגובה לגירויים מגרים בתוך אותה רקמה או מחוצה לה.
המטרה היא להגן על הרקמה ולבטל את הגורם הראשוני לפגיעה בתאים, דלקת ממושכת בלתי מוסדרת עלולה לגרום לנזק לרקמות רב מהצפוי.
במחקרים רבים הוכח שכורכומין חוסם אותות תאים אלה, ולכן שומר על מספר החלבונים והתאים הדלקתיים.
במחקרים המשלבים כורכומין עם פיפרין, רכיב טבעי של פלפל שחור, הראו עלייה פי 20 בריכוז הכורכומין מאחר ופיפרין מאט את חילוף החומרים של הכורכומין
פורמולת הכורכום של חברת אורגניק הודו מנצחת !!!
איך לוקחים כורכומין
קארי המכיל כורכום, התבלין הטבעי, מכיל כורכומין בממוצע כ -3% ממשקלו היבש של התבלין.
באבקות תיבול קארי יהיו רמות נמוכות בהרבה של כורכום, ולכן רמות נמוכות בהרבה של כורכומין.
ולכן חובה כורכום בקפסולה של אורגניק הודו כדי לנצל את התכונות האנטי דלקתיות של כורכומין.