מיקרו-אצה
מזון העל הראשון והטוב ביותר
מאת גבריאל קזנס, M.D
1. לידיעתכם: קטעים מהמאמר הבא הופיעו במגזין “”גוף הכרה רוח”” במאי 1995 האצות הכחולות ירוקות קיימות כבר שלוש וחצי מיליארד שנים.
אלו מזונות ראשוניים המכילים את אנרגיית המזון הגבוהה ביותר, את הערכים התזונתיים הגבוהים ביותר ומשתמשים בכמות הקטנה ביותר של משאבי הפלנטה.
אני משתמש בספירולינה במשך 19 שנה ובאצה הכחולה ירוקה הנקראת אפניזומינון פלוסאקווה (אפ””א) במשך 13 שנה יחד, אצות מספקות 90% מכמות החמצן בעולם ויכולות לספק 80% מכמות המזון שלו.
עוד יתרון של האצות הכחולות ירוקות היא עמדתם בתחתית שרשרת המזון.
ככל שהעמדה בשרשרת המזון גבוהה יותר באוכל שאחד אוכל, כך גבוהים יותר ריכוזי החומרים קוטלי העשבים, החומרים קוטלי המזיקים והקרינה.
במאכלי בשר, לדוגמא, ריכוז חומרים קוטלי עשבים וקוטלי חרקים הוא פי 14 מאשר בפירות וירקות.
אנשים הבינו את חשיבות האצות הכחולות ירוקות כמקור מזון מזה לפחות ארבעת אלפים שנה;
חוקרי צמחי מרפא סיניים נטלו אותן לטיפול במחלות הנובעות ממחסור בויטמינים במשך אלפי שנים.
אנשי שבט המאיה והאצטקים אכלו אצות טריות על בסיס קבוע.
אנשי שבט הקנמבו החיים בסמוך לאגם ג’והאן בצ’אד, בלב מדבר סהרה האפריקני, עדיין מכינים ואוכלים עוגות אצה. בשלושים השנים האחרונות אנשים בארה””ב החלו לחקור את שימושי האצות הכחולות ירוקות כמזון מזין ביותר.
שתי המחלקות העיקריות של האצות הכחולות ירוקות שמשכו את תשומת ליבי הן הספירולינה ואפ””א,
האצה הכחולה ירוקה הגדלה בצפון אגם קלמאת שבאורגון.
הערה : אפ””א =האצה הכחולה ירוקה מאגם קלאמת’ של י.ג.נ.
החשיפה הראשונה שלי לאפ””א באה ב 1982 לאחר שחזרתי משנה בהודו, בה נטלתי ספירולינה על בסיס יומי.
לקחתי קצת אפ””א בדיוק לפני שכיכבתי בטקס שירה וריקודים רוחני שנמשך כל הלילה.
נדהמתי מהקלות בה נשארתי ממוקד, בהיר ומאושר:
הייתי אחד משני אנשים, מתוך מאות, שהיה מסוגל לרקוד במשך כל הלילה. במשך השנים,
אנשים הנוטלים אפ””א דיווחו בעקביות על שיפור כללי בערנות מנטאלית, כושר עמידה מנטאלי,
זיכרון לטווח קצר וארוך, יכולת פתרון בעיות, יצירתיות, יכולת זכירת חלומות, חיזוק תהליך ההדמיה,
ותחושה גדולה יותר של בריאות ומרכוז.
יש מודטים המרגישים שאפ””א עוזרת לחזק סינכרוניזציה במוח ועוזרת להם לנוע ביתר קלות לתוך הרגיעה של מצב אלפא ולפיכך מדיטציה.
נראה כי אפ””א מפעילה את פעילות המוח-הכרה בכ70-80 אחוז מהמשתמשים בה.
ייתכן כי יש לאפ””א גם השפעות נוגדות דיכאון והשפעות מרפאות אחרות.
צפיתי באישה אחת שהייתה בדיכאון כרוני רוב חייה יוצאת מדיכאונה יום אחד, לאחר התחלת טיפול באפ””א.
במקרה אחר, מטופל אילם בן ארבע, שאובחן לפני כן כאוטיסט, החל לדבר אחרי לקיחת אפ””א במשך חודש.
מקרים מיוחדים אלו תומכים בטענתי שלאפ””א יש השפעות ספציפיות על אנרגטיקה ותפקודי המוח.
בשל איכויות מחזקות מוח אלו, התחלתי לגלות עניין בחקירת השפעותיה של אפ””א על מחלת אלצהיימר.
במחקרי המוקדם, שפורסם בירחון הרפואה האורטומולקולרית בגיליון חורף/אביב 1985, דיווחתי על השפעות
חיוביות בשני מטופלים שבאו בסמיכות. שניהם אובחנו במחלת אלצהיימר במרכזים רפואיים של אוניברסיטאות מכובדות מאוד.
מטופלת אחת הייתה אישה בת 66 עם עבר של שבע שנים של מחלת אלצהיימר, שלאחר שישה חודשים הראתה היפוך חלקי במצב מחלתה. נראה כי תגובתה לאפ””א נעצרה לאחר שישה חודשים ולא נרשם שיפור נוסף.
המקרה השני כלל עורך דין בן 64 שסבל מאלצהיימר במשך שלוש שנים. נראה כי מצבו מתדרדר במהירות.
לאחר חודש על מנות גבוהות של אפ””א נראה כי תהליך הניוון שלו נעצר והוא נותר במצב יציב זה
במשך שלוש שנים נוספות- עד שאשתו גילתה כי ספירולינה זולה יותר מאפ””א והתחילה לתת לו ספירולינה במקום. מיד כשירד מהאפ””א מצבו החל להתדרדר. ההתדרדרות הואטה כשהיא החזירה אותו לאפ””א.
ניסוי לא מכוון זה מאיר על ההבדלים בהשפעה בין אפ””א לספירולינה.
שני מקרים אלו לא מוכיחים כי אפ””א מרפאת מחלת אלצהיימר, אלא מציעים את האפשרות לעצור זמנית
את התקדמות המחלה, להפוך חלקית או אפילו לעזור במניעתה.
יהיה צורך במחקר מקיף בכדי להצהיר הצהרה מוחלטת בנוגע להשפעותיה על אלצהיימר,
ועד עכשיו, אף מחקר לא נערך.
גבריאל קזנס, M.D, הוא רופא הוליסטי וסופר.
הוא מנהל שותף במרכז השבת נעורים עץ החיים בפטגוניה, אריזונה.