סחר הוגן וחברת יגנ טבעי

היום אני רוצה לשתף אותך מעט במה שקורה אצלנו מאחורי הקלעים.
כחברה המתמחה בייבוא, שיווק, פיתוח וייצור מוצרי בריאות,
ושואפת לתת ללקוחות פתרונות בריאות טבעיים ואורגניים,
חברת י.ג.נ טבעי בוחרת בקפידה את הספקים והשותפים העסקיים.
בפועל הכוונה היא לכך שאנחנו מסתכלים על המוצר עצמו ואיכותו כמובן,
אבל לא פחות חשוב מבחינתנו, אנחנו מסתכלים גם על תפיסת העולם והערכים
שמלווים את העשייה של אותו ספק או שותף עסקי פוטנציאלי שאנחנו עובדים עימו.
אחד מהדברים שמעניינים אותנו בהקשר הזה מכונה ‘סחר הוגן’.
ואני שמח לעדכן שמוצר שמן הקוקוס של י.ג.נ טבעי עומד בדרישות תקן סחר הוגן,
וממש לאחרונה התקבלה אסמכה רשמית לכך על-ידי Fair Trade USA .
מהו סחר הוגן?
מודל הסחר המקובל מכונה ‘סחר חופשי’ והוא מדגיש את העקרון של “להרוויח כמה כסף שאפשר”. בשיטה זו, כשהשאיפה היא לחסוך כמה שיותר בעלויות הייצור בכדי להגדיל את הרווחים, שכיח מאוד למצוא עובדים, ביניהם גם ילדים,
הנאלצים לעבוד לפעמים 14 שעות ביום, שבעה ימים בשבוע, בתנאים ירודים, תוך כדי סיכון בריאותם ובטיחותם, ללא זכויות סוציאליות ותמורת שכר רעב, הנע מדולר עד דולר וחצי ביום.
בנוסף לפגיעה בעובדים ובזכויותיהם נפוצה במודל הסחר החופשי גם פגיעה במשאבים הטבעיים של כדור הארץ.
לעומת זאת, מודל ‘סחר הוגן’ (Fair Trade) מציע מודל חלופי לשיטה הקיימת, ומביא לידי ביטוי גישה אחרת של ‘צרכנות עם מוסר’. הצרכנים שמחפשים וקונים במודע מוצרים שיש עליהם חותמת של סחר הוגן,
יודעים שהם צורכים מוצרים שיוצרו בחברות המגנות על זכויות העובדים ועל כבודם, אינן מעסיקות ילדים ונמנעות מלפגוע בסביבה.
תווית סחר הוגן
תווית סחר הוגן מאפשרת לצרכנים לזהות במהירות את העובדה שהליכי הייצור, התיווך והמכירה הקמעונאית של המוצר אותו הם רוכשים עומדים בתנאי התקן של סחר הוגן המבוטאים בעקרונות המוצגים כאן.
עקרונות סחר הוגן
הוגנות בתנאי ההעסקה: העובדים נהנים מיחס העסקה הוגן שכולל שעות עבודה סבירות, זמן למנוחה, זכות לחופש התאגדות, תנאי עבודה בטוחים ושכר הוגן, סביבת מחיה משופרת הכוללת בתי-ספר ומרפאות.
העסקת ילדים ועבודת פרך בכפייה במה שנקרא ‘סדנאות יזע’ אסורים בתכלית האיסור.
צמצום פערי תיווך יצרן-צרכן: ביסוד המודל של סחר הוגן עומד העיקרון של היפרדות הספקים מתאגידי הענק השולטים בשווקים הבינלאומיים ומסחר ישיר בין הספק, היצרן והלקוח.
צמצום פערי התיווך בין היצרן לצרכן מאפשר להחזיר ליצרן עד 40% מהמחיר הקמעונאי של המוצרים. ובאופן זה יכול היצרן להוזיל את מחיר המוצר, ולהעלות את שכר עובדיו ולספק להם תנאי עבודה נאותים.
סיוע במימון לפיתוח עסקים: ארגוני הסחר ההוגן בעולם מציעים לרכוש מוצרים ישירות מהיצרן, ובמיוחד מיצרנים קטנים הנאבקים על קיומם.
בנוסף, כחלק ממודל זה מוקמים מנגנונים שונים המאפשרים ליצרנים ממדינות עניות לקבל הלוואות בתנאי החזר נדיבים ובריביות נמוכות, לטובת פיתוח העסק שלהם ויצירת חוסן כלכלי שיאפשר להם להשתחרר מן הכבלים המגבילים אשר כופים עליהם תאגידי ענק מערביים.
מודל הסחר ההוגן גם מעודד מתן תשלום מיידי ליצרנים בעבור השירותים שהם מספקים, זאת במקום השיטה המקובלת על התאגידים לדחות את התשלומים במספר חודשים.
שוויון לכל ושמירה על איכות הסביבה: מודל סחר הוגן שואף לקדם את השוויון בין שכבות האוכלוסיה השונות, ולקדם את המודעות לשמירה על הסביבה.
היצרנים מחזירים מהרווח שלהם לקהילה: זהו עיקרון יסוד נוסף במודל הסחר ההוגן שאומר כי על היצרנים להשקיע חלק מרווחיהם בחזרה בקהילותיהם.

פנו אלינו ונשמח לעזור!

    אתר זה מוגן על ידי reCAPTCHA וכפוף למדיניות הפרטיות ותנאי השירות של Google

    או חייגו:

    04-8243682