אמנות הריפוי בתזונה סינית
כותב/ת: אורון אופק Lic.Ac – מורה ומטפל ברפואה סינית מסורתית, מטפל בכיר ומורה לרפלקסולוגיה, מחבר הספר “אמנות הריפוי בתזונה סינית”.
תפקידה של אצת בר כחולה ירוקה בחיזוק הג’ינג, ויתרונות בריאותיים נוספים לאצה, מתוך הספר אמנות הריפוי בתזונה סינית – מדריך מעשי לתזונה על-פי הרפואה הסינית:
ישנם אנשים בעלי מבנה גוף גדול, דופק חזק ואישיות מוחצנת, אך עם סמפטומים של חוסר ג’ינג כגון: שיניים חלשות, הקרחה מוקדמת, דחף מיני חלש וכאב גב תחתון כרוני.
אם אדם כזה צורך כמות גדולה של בשרים מהחי, יש להמעיט בהם מאד במקרה זה למרות שמוצרים מסויימים מהחי יכולים לחזק ג’ינג.
אדם עם סימני ה”עודף” (EXCESS) ירוויח יותר ממחזקי ג’ינג שרובם צמחיים וכמויות קטנות ואיכותיות של מחזקי ג’ינג מהחי.
על מנת לחזק ג’ינג יש לחזק תחילה את אלמנט האדמה (טחול, לבלב, קיבה) כדי שספיגת המזון תהיה אופטימלית.
מזונות מומלצים:
אצות זעירות (MICRO ALGAE) כלורלה, ספירולינה ואצה כחולה-ירוקה (CHLORELLA, SPIRULINA, WILD BLUE GREEN ALGAE)
אלו צמחי מים זעירים שגודלם נמדד במיקרונים (מליונית המטר) והם אינם נראים לעין בלתי מזוינת, פרט לספירולינה הגדלה באגמי מים מלוחים.
כלורלה היא אצה ירוקה הגדלה במים מתוקים ואצה כחולה-ירוקה (APHAINZOMENON FLOS AQUAE) גדלה באגם קלמט במדינת אורגון בארצות הברית.
אצה כחולה-ירוקה נחשבת לצורת החיים הצמחית הראשונה שתחילתה לפני כאלף מיליון שנים.
במשך 30,000 שנות קיומו של האדם, אצות זעירות אלו היוו מקור חשוב של מזון.הן נשטפו אל חופי האגמים, נאספו ויובשו בשמש.
אצות אלו מכילות כ- 70%-50% חלבון, 8% חומצות אמינו חיוניות, כלורופיל עד 6%, שומנים 5%, חומצות גרעין DNA ו- RNA, מינרלים וקורטמינרלים 15%-12% הכוללים סידן, אשלגן, ברזל, זרחן,
יוד, מגנזיום, אבץ, טיטניום, נחושת, קובלט ומנגן.
בקבוצת הוויטמינים נכללים בטא קרוטן (פרו ויטמין A), ויטמין ,C B12, B6, B2, B1 ניאצין (B3), חומצה פולית , ביוטין, כולין (בסיס גבישי נדיף שנוכחותו הכרחית לתפקוד הכבד), חומצה פנטוטנית ועוד.
בנוסף, כוללות אצות אלה חומצות שומן חיוניות, אומגה 3 המרוכזות בגוף במקומות שבהם מאוחסן הג’ינג – בזרע, מוח, כבד, כליות, מח עצמות ושליה.
חומצות אומגה 3 חשובות לתקינות מערכת העצבים ולניקוי עורקי הדם משומנים.
מחסור בחומצות מסוג זה עלול לגרום לעלייה בקצב קרישת הדם, לייצור קרישי דם במחזור הדם ולהעלות את לחץ הדם.
באוכלוסיות הניזונות ממזונות העשירים באומגה 3 התגלתה שכיחות נמוכה של מחלות לב וכלי דם.
חומצת השומן אומגה 3 עשויה אף לסייע בהגנה מפני התפתחות גידולים ממאירים.
בנוסף לעיל, יש לאצות זעירות אלו תכונות ביוכימיות ייחודיות, אנטי-פטריתיות ואנטי-בקטריאליות שלא נמצאו בצמחים ובבעלי חיים אחרים.
DNA – חומצת גרעין המהווה את החומר התורשתי של מרבית היצורים בעולם החי והצומח.
ה-DNA צופן בתוכו את המידע הגנטי הקובע את תכונותיו של היצור.
ויטמין A ,C והמינרל אבץ מתפקדים כבולמי חמצון (אנטיאוקסידנטים) ומגינים על תאי הגוף מפני תהליכי חמצון הרסניים (רדיקלים חופשיים). בכך הם מאיטים את קצב הזדקנות התאים ומונעים היווצרות גידולים ונזק לתאי הגוף.
ויטמין B12 הנמצא בעיקר במזונות מהחי, נמצא גם באצות הזעירות והוא משתתף בייצור הדם וחומצות הגרעין כמו גם בייצור המיילין העוטף את תאי העצב. בנוסף הוא משמש כזרז בייצור חומצות אמינו וחומצות שומן.
יתרון נוסף של האצות הוא הכלורופיל שהן מכילות.
כלורופיל הוא הפיגמנט הירוק של הצמחים ולו תכונות ייחודיות רבות וחשובות:
• כלורופיל עוצר צמיחת בקטריות בפצעים ובדרכי העיכול.
• מסלק ריח רע מהנשימה ומעור הגוף.
• מסלק הצטברות רעלים.
• מסייע למניעת עששת ודלקת חניכיים כשמוסיפים אותו למשחת השיניים.
• מקל על דלקות.
• בונה דם ומחדש רקמות.
• משפר תפקוד הכבד ומערכת העיכול.
• מפעיל אנזימים לייצור הוויטמינים E ,A ו-K.
האצות הזעירות מספקות הזנה רבה, מחזקות ומחדשות את המערכת ההורמונלית, העצבית והחיסונית, מחזקות דם, אנרגיה וג’ינג, מווסתות חילוף חומרים ומשפרות את תוחלת החיים.
השימוש באצות אלו יעיל למי שלוקה בהתפתחות פיזית ומנטלית, מצבי שכחה, חולשה, אנמיה.
הוא יעיל לחיזוק מערכת החיסון והעצבים, לשיפור העיכול, נטרול רעלים, חידוש רקמות ושיפור יכולת החשיבה.