אנמיה

מהי אנמיה ומהם סימניה?
הלב וכלי הדם בגופנו, משמשים כ”מערך תובלה” המוביל חומרים מזינים, חמצן והורמונים לאזורי גופנו השונים, ובנוסף, אוסף תוצרי לוואי של תהליך חילוף החומרים המוצאים מאוחר יותר מן הגוף. מערך הובלה משוכלל זה מורכב מ”המנוע” (הלב) ומ”נתיבי תובלה” (רשת צפופה של כלי דם).
הדם בגופנו מורכב מנוזל המכונה פלסמה. בנוזל זה נעים מיליארדים של תאי דם אדומים ולבנים וטסיות דם. מספרם של תאי הדם האדומים רב פי כמה מאלו של שאר המרכיבים ותפקידם להוביל חמצן ולסלק דו-תחמוצת הפחמן. מכאן חשיבותם הגדולה של תאים אלו.
אנמיה (anemia) הינה מצב של “חסר דם”. תסמונת אנמיה מתאפיינת בירידה בכמות ההמוגלובין בדם, או בהפחתת כמותם של תאי הדם האדומים. ייתכנו גם שינויים בגודלם ובצורתם של תאי הדם האדומים במצב של אנמיה.
מכאן, שמשמעותה של אנמיה היא למעשה, אספקה של פחות דם וחמצן לרקמות הגוף השונות. כתוצאה מכך, אנמיה עשויה להתבטא במספר דרכים:
רמה נמוכה של המוגלובין בדם,
תחושת עייפות וחולשה,
קשיי ריכוז,
בעיות בתפקוד מערכת העיכול (שלשולים, עצירות, אובדן תיאבון, תחושת בחילות),
קוצר נשימה,
דופק מהיר
סחרחורת
כאבי-ראש
עצבנות
היחלשות מערכת החיסון
סיבות להיווצרותה של אנמיה
פגיעה בייצור המוגלובין / תאי הדם האדומים בגופנו
פגיעה כזו מובילה לירידה בייצור ולעיתים, לייצור לקוי, של המוגלובין או תאי דם אדומים.
פגיעה בייצור עשויה להיגרם בשל מחלות שונות, וכמו כן, בשל מחסור במרכיבים החיוניים בגופנו – ויטמינים ומינרלים, כגון: ברזל, אבץ, B6, B12, וחומצה פולית.
הגורמים העיקריים הקובעים את כמות המינרלים בגוף הינם: כמות המינרלים במזון שאנו אוכלים ומידת הספיגה שלהם במעי.
גם הוויטמינים, הנחוצים לתפקוד התקין של גופנו ולבריאותו, תלויים באיכות התזונה שלנו, שכן, את חלקם של הוויטמינים אין גופנו מספק כלל, ואילו חלקם האחר, אינו מיוצר לעיתים בכמות המתאימה.
מכאן, שחוסרים במינרלים ובוויטמינים החיוניים לבריאותנו, עשויים להיות קשורים בקשר הדוק לתזונה שאינה מספקת ויש להשלימה.
מחסור בברזל: אנמיה הינה הסימן הקליני הראשון הבולט של חסר במינרל הברזל. מינרל זה מתפקד בגופנו בתהליכי ויסות ובקרה שונים. למשל, נשיאת חמצן מהריאות לכל תאי הגוף, באמצעות מולקולות ההמוגלובין שבתאי הדם האדומים.
מחסור בברזל יכול לנבוע ממספר גורמים, כגון: תזונה לא מספקת ושאינה כוללת מספיק ברזל, מצבים של אובדן דם רב (בעת המחזור החודשי, בלידה), מצבי מתח ולחץ, מחלות וליקויים שונים – התורמים לירידה ביכולתו של הגוף לספוג את הברזל.
בטרם הופעת אנמיה, כאשר נוצר בגוף מחסור בברזל, הגוף עושה תחילה שימוש במאגרי הברזל הצבורים אצלו, בכבד, בשרירים ובטחול. אולם כשגם המאגרים הללו נגמרים – בצורה איטית והדרגתית, העשויה להימשך אפילו מספר שנים – תופיע בהמשך אנמיה.
מחסור בויטמינים: אנמיה היא אחת מסימני החסר של ויטמין B6 (פירידוקסין – pyridoxine), ויטמין B12(קובאלאמין – cobalamin) וחומצה פולית (folic acid).
הרס תאי דם אדומים
במקרה זה, אין בעיה בעצם ייצור המוגלובין ותאי הדם האדומים. הבעייתיות נעוצה בעובדה שהם נהרסים, בשל מגוון סיבות:
סיבות גנטיות, מחלות כגון מחלות אוטואימוניות שפגיעתן ספציפית בתאי הדם האדומים, מתן עירוי דם לא מתאים, בגין נטילת תרופות מסוימות ובעקבות אובדן דם מוגבר במצבים של דימומים פנימיים (מחזור חודשי, לידה, סרטן המעי הגס, פגיעות בכלי הדם שהופכים צרים מידי למעבר של תאי הדם האדומים), או דימום חיצוני (במקרה של פציעה לדוגמה).
קבוצות סיכון שהינן בעלות פוטנציאל גדול יותר לסבול ממצב של אנמיה, הינן: תינוקות, ילדים, קשישים, חולים במחלות כרוניות, חולים במחלות מעיים, צמחונים וטבעונים.
אנמיה ותוספי תזונה טבעיים של י.ג.נ
תוספי תזונה טבעיים של י.ג.נ מכילים שפע וויטמינים, מינרליים ומרכיבים חיוניים הדרושים לתפקודו התקין של גופנו ולשמירה על בריאותו.

פנו אלינו ונשמח לעזור!

    אתר זה מוגן על ידי reCAPTCHA וכפוף למדיניות הפרטיות ותנאי השירות של Google

    או חייגו:

    04-8243682