זרעי צ’יה – במיוחד לעוסקים בספורט

זרעי צ’יה – מקור מצוין לאומגה שלוש ולהעצמה אנרגטית, במיוחד לעוסקים בספורט

מה היתרונות הבריאותיים בזרעי הצ’יה, אשר “”עשו עלייה”” ממקסיקו, והצעה למתכון של ממרח “”פותח חסימות””, המשפיע על כלי הדם, מוריד שומנים וכולסטרול, משפעל את הכבד ואת מערכת העיכול
מאת מירה כהן שטרקמן, ראש תחום לימודי נטורופתיה במרכז וינגייט לבריאות ולרפואה משלימה – 02/11/2010
          
מדי פעם מגיעים אלינו מזונות אקזוטיים מרחבי העולם וההתרגשות אצל שוחרי הבריאות עולה. לפני יותר מעשור היו אלה הקינואה והאמרנט ש””עשו עלייה”” מדרום אמריקה ונראה כי לפחות הקינואה תפסה מקום של כבוד בשולחן הישראלי.
בתקופה האחרונה עולה קרנם של זרעי הצ’יה כמזור אולטימטיבי למחסורים באומגה 3 וכמעצימי אנרגיה, במיוחד לעוסקים בספורט. זרעי הצ’יה, הנמכרים במרכולים, מיובאים בעיקר ממקסיקו ומקורם מהמרווה הספרדית – Salvia hispanica. הזרעים, בדומה לזרעי הפשתן, עשירים בחומרים מוצילגיים, בחומצות שומן חיוניות, בוויטמינים ובמינרלים. צבעם שחור מתכתי מבריק, בדומה לאבן החן- האמטייט (“”אבן הדם””).
 
 
 
הוספת זרעי צ’יה שלמים לתבשילים, ליוגורט, לגבינות ולמזונות ניגרים אחרים משפרת את העיכול. הזרעים מייצרים ריר המסכך את צינור העיכול הארוך ומשפר את תנועת המזון לכיוון מטה. לאחר עיכול המזון הזרעים יצאו כשהם שלמים ולא תהיה תוספת קלורית משמעותית למזון.
צילום: ורד בבאי
כמה אומגה 3 יש בכף זרעי צ’יה
על מנת לקבל את השמנים החיוניים, אומגה 3 ואומגה 6, מומלץ לטחון את הזרעים בסמוך להגשתם. ניתן להוסיפם לסלטים, לירקות מאודים ולתבשילים אחרים.
שילוב אומגה 3 בתזונה היומית חשוב מאוד לשמירה על כלי הדם והמערכת הלבבית. כמו כן, צריכת אומגה 3 מפחיתה את הסיכון לסרטן ולדלקות ומשפרת את מצב הרוח.
כדי לקבל בערך כפית אומגה 3 מזרעי הצ’יה יש לאכול כ-3 כפות זרעי צ’יה טחונים ליום. כמות כזו מספקת 12 גר’ סיבים תזונתיים ו-4 גר’ חלבון, בערך.
מקור אחר לאומגה 3 יכול להיות שמן דגים נוזלי הנספג בצורה טובה בגוף.
מתכון: ממרח טעים של זרעי צ’יה
הממרח מצוין לאלו הסובלים מדלקות או מאנמיה. כמו כן, “”פותח חסימות””: משפיע על כלי הדם, מוריד שומנים וכולסטרול, משפעל את הכבד ואת מערכת העיכול.
1/4 כוס זרעי צ’יה – לטחון במטחנת תבלינים
1/2 כוס גרעיני חמניות – לטחון במטחנת תבלינים
2 כפות של עלי סרפד יבשים – לטחון במטחנת תבלינים
1/2 חבילה כוסברה אורגנית – קצוצה
1/2 חבילה פטרוזיליה – קצוצה
1/2 חבילה עלי בזיליקום טריים – קצוצים
3 שיני שום קצוצים
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח ים אטלנטי
לערבב הכול ולמרוח על לחם מקמח שיפון מלא בלוויית גבינת עזים.
הצעות נוספות
ניתן גם לפזר זרעי צ’יה טחונים על כרובית מאודה ולהוסיף רוטב וינגרט משובח. המנה יכולה להיות מוגשת כתוספת למג’דרה או לשניצל בשמן זית.
מירה כהן שטרקמן – נטורופתית N.D, R.Na. מתמחה בטיפול בצמחי מרפא מערביים, בתזונה טבעית, מנחת קבוצות בתחומי הרפואה הטבעית וההתפתחות האישית. ראש תחום לימודי נטורופתיה במרכז וינגייט לבריאות ולרפואה משלימה
חברת יגנ  הראשונה שהביאה את גרעיני הצ’יה לארץ

פנו אלינו ונשמח לעזור!

    אתר זה מוגן על ידי reCAPTCHA וכפוף למדיניות הפרטיות ותנאי השירות של Google

    או חייגו:

    04-8243682