
כמו בכל תעשיה, גם בתעשיית מזון הבריאות יש אופנה שבאה והולכת. עם כל גל חדש של מזונות-על, נחשפים שפע של יתרונות בריאותיים. מהפחתת הסיכון לסרטן, איזון לחץ הדם וחיזוק המערכת החיסונית, דרך הקלת תסמיני גיל המעבר ושמירה על בריאות הלב; הכירו את מזונות העל שמבטיחים חיים ארוכים יותר, בריאים יותר ושמחים הרבה יותר. מפירות אקזוטיים מהאמזונס, דרך גרעינים תזונתיים ועד שום שחור ומתוק, אלה המזונות שאנו צופים שיהיו פופולאריים בשנת 2012.
ספירולינה היא מיקרו-אצה חד תאית דמויית לולאה, המכונה אצה כחולה-ירוקה. היא עשירה בברזל ובויטמין B12, לשמירה על אנרגיות גבוהות, הורדת כולסטרול ולחץ דם וחיזוק המערכת החיסונית, בדגש על מאפיינים אנטי-בקטריאליים ואנטי-ויראליים. הצמח הימי הזעיר מכיל שפע של ויטמין A, ויטמין E, סידן ושאר מינרלים חיוניים והוא עשיר בפיטוכימיקלים שאמורים לעזור להפחית את תסמיני גיל המעבר, למנוע אוסטאופורוזיס ולהפחית סוגים מסוימים של סרטן.
זרעי המפ הם מקור מצוין של חומצות שומן מסוג אומגה 3, 6 ו-9 וויטמין E, המסייעים להתפתחות תאים ושרירים. הם נלחמים בכאבי פרקים, משפרים את חילוף החומרים ושומרים על בריאות הלב. הם גם מכילים צורה של חלבון שמתעכלת טוב יותר מאשר זו שנצרכת בחלב ובביצים. את זרעי ההמפ ניתן לאכול כחומר גולמי בסלט, או לטחון אותם ולפזר מעל תבשילים. ניתן למצוא אותם גם בשמן ולהשתמש בהם לבישול או רטבים. חשוב לציין כי על אף שהמפ ומריחואנה מוגדרים כחלק ממשפחת הקנביס הרחבה, הרי שהם נבדלים בכמות ה-THC שבהם (המרכיב הפעיל שמשמש כסם). בעוד שבמריחואנה יש כמות גדולה של THC, זרעי ההמפ מכילים כמות מזערית של המרכיב. בעקבות תכונותיהם הבולטות, זרעי המפ נחשבים למזון על.
טוויג תה הוא תמצית שעשויה גם מהגבעולים וגם מהעלים של צמח הקוקיצ'ה. הוא מהווה תרופה צמחית המשמשת להפחתת תחושת הנפיחות וחיזוק המערכת החיסונית. כמו כן, יש בו רמה גבוהה של חומרים נוגדי חמצון. כמו רוב צמחי התה, רמת הקפאין בצמח מזערית מה שמאפשר לשמור על רמות לחץ דם נמוכות.
שעועית אזוקי מכילה יותר חלבון ופחות שומן מקטניות אחרות. היא גם מכילה רמות גבוהות של אשלגן שמסייע להפחית את הסיכון לשבץ ולחץ דם גבוה. כמו כן, יש בה סיבים תזונתיים המסייעים לעיכול מהיר ואבץ להגנה על הגוף מפני כאבי מפרקים. שעועית אזוקי מסייעת לשמור על רמות בריאות של סוכר בדם והיא נחשבת לקטניה קלה ועשירה בברזל.
חילבה הוא מזון מסורתי שמזוהה בעיקר עם המטבח ההודי והתימני. כעת הוא גם נכנס לרשימת מזונות העל. כחלק ממשפחת הקטניות, החילבה משמש כצמח וכתבלין וידוע כסופח נוזלים, מפחית רמת כולסטרול, משפר סימפטומים של סוכרת ומרגיע כאבי מחזור ותסמיני גיל המעבר.
ארטישוק ירושלמי הוא צמח שמקורו בצפון אפריקה ומוכר בישראל כחמנית הפקעות. הוא נחשב למזון עשיר בברזל וחומרים נוגדי חמצון. הוא עוזר לשמור על ריכוז, מנטרל עייפות ומסייע למערכת המטאבולית לתפקד.
קופאסו הוא פרי בשרני וטרופי מהאמזונס, קרוב משפחה של עץ הקקאו. הוא נחשב למזון על חדש ומלא חיוניות. הפרי מהווה מקור עשיר של ויטמינים B1,B2,B3 ויש בו לפחות 9 נוגדי חמצון, כולל ויטמינים A ו-C.
לפרי יש השפעה דומה לזו של קפאין על הגוף, רק שאין בו קפאין, כך שהוא נחשב לממריץ טבעי. לא חייבים לאכול אותו כדי להנות מסגולותיו, ניתן גם להשתמש בו כקרם פנים וקרם גוף.
שום שחור הוא שום שנמצא כחודש בתהליך תסיסה תחת חום גבוה (ומכאן צבעו הכהה). בנוסף, תהליך התסיבה מקנה לו טעם מתוק יותר משל שום רגיל והוא לא משאיר בפה טעם חריף. השום השחור מכיל נוגדי חמצון כפולים משום מסורתי ויש בו רמות גבוהות של S-Allycysteine שהוכח כנוגד חמצון למניעת סרטן.
גרעיני צ'יה הם זרעים זעירים עמוסים חומצות שומן מסוג אומגה 3, סידן, מגנזיום, נוגדי חמצון ברזל וסיבים תזונתיים לשמירה על רמת אנרגיה מאוזנת. גרעיני צ'יה ידועים כמזון על, שמסייע להוריד את לחץ הדם, להסדיר פעילות מטבולית, להאט הזדקנות מוקדמת, למנוע דלקות, להסיר רעלים ולהפחית את הסיכון של הנזק הנגרם כתוצאה מרדיקלים חופשיים על העור. לגרעיני הצ'יה אין טעם וריח ולכן נהוג לשלב אותם כתוסף תזונה לסלטים, רטבים או אפילו כפיצוחים. כמו-כן, ניתן לחמם אותם עד שיהפכו רכים כג'לי ולשלב אותם כממרח בכריכים או במתכוני אפיה.
גרין מגמה אבקת עשב השעורה (גרין מגמה) מכילה אנזימים פעילים, נוגדי חמצון, ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו, חלבונים וכלורפיל לניקוי רעלים מהגוף, טיפול בנשירת שיער, חיזוק ציפורניים, הפחתת רמות הכולסטרול, רדיקלים חופשיים ושומנים בדם. כמו גם חיזוק מערכת העיכול וטיפול בעייפות כרונית. הגרין מגמה נחשבת לתוסף על חיוני.