בשנים האחרונות, כתוצאה מהתאוצה של תוספי המזון בכלל, ושל אומגה 3 בפרט, נחשף הציבור למודעות הולכת וגוברת באשר לנחיצות אומגה 3 לגוף האדם.
ואולם, עם המודעות בא השפע, וגם “”הצרכן הנבון”” אינו מגלה בקיאות במוצר אותו הוא צורך.
מקורות האומגה 3 מתחלקים ל-2: צמחי ודגי. המקור לאומגה 3 בטבע הוא צמחי!
אומגה 3 המצוי בכבד של דגים הוא למעשה תוצר של עיכול אצות ים אותם אוכלים הדגים.
מערכת העיכול של דגים יודעת לפרק את האומגה 3 המקורי(צמחי) הנקרא גם ALA לחומצות שומן מסוג DHA , EPA שהן למעשה תוצרים שלו.
מכאן, שכאשר אנו צורכים אומגה 3 וזאת משום שגם גוף האדם(כמו הדגים) יודע להמיר אומגה 3 צמחית לדגית:
ALA à EPA, DHA
כלומר, אדם הצורך אומגה 3 צמחי מספק לגופו גם את הדגי, אך לא להיפך!
יתרה מכך, האר.די.אי מדבר על צריכה יומית מומלצת של אומגה 3 צמחי(ולא דגית!).
מחקרים רבים שנעשו בשנים האחרונות הצליחו לבודד את התועלות של האומגה 3 הצמחית, ויתרה מזו, השוואות שנערכו בין צריכה של אומגה 3 צמחי לדגי מדברות על יתרון ברור לטובת הצמחי.
מדוע אם כן עדיין ניתן למצוא “חסידים” של אומגה 3 ממקור דגי:
1. כוחו של הרגל(שמן דגים)
2. פרסום מסיבי במדיה
3. אומגה 3 הוא מוצר “”טרי”” יחסית בשוק תוספי המזון, ויש לגביו בורות מסויימת
4. חלקים ברפואה הקונבנציונלים נשענים על מחקרים בני 30 שנה ומעלה אשר לא חקרו מקור צמחי מבודד.
לאחרונה, לאור הזיהום הגובר באוקיינוסים, ורמות הכספית הגבוהות המצויות בדגים, וכן העובדה כי אומגה 3 ממקור של שמן דגים אינה מומלצת לנשים בהריוןמניקות או לאנשים הצורכים מדללי דם, חלה התעניינות מחודשת האומגה 3 ממקור צמחי, ובתועלות שהוא מציע מלבד העובדה שהוא מספק לגוף את הדגי.
מקורות חדשים לאומגה 3 איכותי נמצאו בזנים של צמח המרווה,גרעיני צ’יה
חברת יגנ מייבאת ומשווקת את גרעיני הצ’יה ואצת בר כחולה ירוקה