רדיקלים חופשיים – מה הסיפור שלהם?

מהם רדיקלים חופשיים?
מתוך: אסטנקסנטין כאנטיאוקסידנט רב עצמה
בתור אורגניזמים אירוביים אנו תלויים לחלוטין בחמצן מולקולרי לצורך קיומינו. עם זאת, למלוקולת החמצן קיים גם צד אפל יותר. חמצן נמצא בלא מעט תוצרי לוואי המצויים ברקמות חיות.
אותן מולקולות אינן מאוזנות כימית ונוטות להיות מאוד אקטיביות ולהגיב לכל מולקולה סמוכה. אותן מולקלות מסוכנות מורכבות ממולקלות חמצן ירודות , הידועות בשם רדיקלים חופשיים.
אלקטרונים בטבע תמיד יגיעו בזוגות. ברגע שהקשר הזוגי בין שני אלקטרונים נפרד, כל אטום נותר לבדו והופך להיות מאוד אקטיבי, ונקרא על כן רדיקל חופשי. לכל סוגי הרדיקלים החופשיים מאפיין משותף אחד אם כן – יש להן אלקטרון בודד (חופשי) מבן זוגו הטבעי, ועל כן באופן טבעי הם יחפשו תמיד אטום אקראי כלשהו שיוכלו להגיב אליו.הנטייה של אותם רדיקליים חופשיים להגיב לכל אטום אקראי המצוי בסביבתם היא מה שהופכת אותם לכה מסוכנים.
לתשומת ליבכם, רדיקלים חופשיים וצורות שונות של מולקולות חמצן בעייתיות נוצרות בגוף האדם במהלך פעילות העיכול. אי לכך, רדיקלים חופשיים מצויים בגופנו בכל רגע נתון, ובאים במגע עם הרקמות שלנו ועם ה DNA. המשמעות של התקפת רדיקלים חופשיים שכזו יכולה להתבטא בשינויים ברמות הפרוטאין שלנו, ואף פגיעה ב DNA שלנו – מה שיכול ליצור נזקים כבדים לבריאות ולגוף ולייצר מגוון של מוטציות סרטניות.
גורמים להיווצרות מואצת ולא רצויה של רדיקלים חופשיים יכולים להיות לחץ נפשי, זיהום אוויר, צריכת טבק, חשיפה לרעלנים וקרינת UV, וקשורה לשלל מחלות זיקנה, סרטן, כשלים חיסוניים ועוד.
הפתרון הביולוגי בו נוקט הגוף שלנו מתבטא בפעולת חומרים ומנגונים מיוחדים המכונים נוגדי חמצון (אנטיאוקסידנטים) שתפקידם לנטרל את פעולת הרדיקלים החופשיים. אחד המנגנונים האלה הוא קבוצת אנזימים שתפקידה “”לתקן”” את הנזקים שיצרו הרדיקלים החופשיים ולהחזיר את הגוף לאיזון. כמו כן, תפקידם של נוגדי החמצון בגופינו הוא להגיע אל אותם רדיקליים חופשיים ולייצר אינטראקציה עימם, במקום שתיווצר ריאקציה עם רקמות חיוניות בגופנו שעלולות להינזק.
חלק מהאנטיאוקסידנטים החיוניים לנו נמצאים באופן טבעי בתוך הגוף, וחלק אחר מגיעים לגופנו דרך התזונה שאנו צורכים. אחת מקבוצות האנטי אוקסידנטים היעילות ביותר נקראת קרטנואידים.
אותם קרטנואידים הם למעשה סוג של פיגמנט הממוצה מתוך צמחים שונים, אצות, ופירות ים. המקור הטוב ביותר לאותם קרטונאידים מצוי באצות המטוקוקוס אדומות , המכילות את החומר הפעיל אסטנקסנטין.
צריכה קבועה של אסטנקסנטין יכולה להביא לשיפור ניכר בתפקוד הגופני והתמודדות עם מחלות שונות הקשורות לפעולות הרדיקאלים החופשיים, כמו מחלות זקנה, סרטן, בעיות ראייה, פיגמנטציה ומחלות עור, קמטים ועוד.

פנו אלינו ונשמח לעזור!

    אתר זה מוגן על ידי reCAPTCHA וכפוף למדיניות הפרטיות ותנאי השירות של Google

    או חייגו:

    04-8243682