כפי שאולי אתם כבר יודעים, בניגוד למלח הבישול השולחני, המלחים הטבעיים אינם מצויים (עדיין) בכל סופר ומכולת, וניתן לקנותם רק בבתי טבע שונים ובחנויות בריאות מקוונות באינטרנט.
לעיתים קרובות, המלחים הטבעיים הם גם יקרים יותר לקנייה מהמלח הלבן הרגיל.
במילים אחרות, להשיג מלח מלא טבעי דורש מאמץ רב יותר ואולי שאלתם את עצמכם למה זה טוב והאם זה באמת כדאי?
הנה לפניכם 3 סיבות טובות שתעזורנה לכם להחליט להיפרד מהמלח השולחני ולהחליפו במלח הימלאיה ורוד.
סיבה ראשונה: מלח הימלאיה ורוד איכותי ובריא יותר
מלח שולחני
מלח הבישול השולחני הרגיל (NaCl) הוא תרכובת שיש בה שני מינרלים נתרן Na וכלור Cl. לכשעצמם, מינרלים אלו רצויים ונחוצים לגופנו.
נתרן Na: מסייע בשמירת מאזן הנוזלים, האלקטרוליטים והחומציות בגוף, מסייע בתפקוד תאי שריר, מסייע בהעברת אותות חשמליים בין תאי העצב, משתתף בקליטת הגלוקוז במעי, וחיוני לספיגת חומרים דרך קרומי התאים.
לכלור Cl: תפקידים פיזיולוגיים של שמירה על מאזן האלקטרוליטים, הנוזלים והחומציות בגוף. הוא חיוני לאיזון ה- pH של נוזלי הגוף, ומהווה מרכיב בחומצה המלחית החיונית לפעילות הקיבה.
ובכל זאת, ישנן מספר בעיות עם מלח הבישול השולחני (עוד לפני שמדברים על הבעייתיות בצריכת יתר של נתרן):
תוספים תעשייתיים שאינם תורמים לבריאות המשתמשים – לעיתים קרובות מלח מסוג זה אינו מכיל רק נתרן וכלור, אלא, הוא מכיל גם כימיקלים נוספים שמוסיפים למלח בכדי למנוע את התגבשותו לגושים ולשמור עליו בצורת אבקה אחידה.
מלח הבישול השולחני (נתרן כלורי) עובר בדרכו אל השולחן שלנו תהליכי עיבוד – המרוקנים אותו מרכיבים החיוניים לגופנו.
מלח הימלאיה ורוד (Himalayan salt)
מלח זה נחצב ממחצבי מלח שמקורם בים פרהיסטורי שהתייבש לפני מיליוני שנים. מחצבי המלח ממוקמים למרגלות הרי ההימלאיה באזור פקיסטן.
העובדה שמלח הימלאיה מופק בדרכים טבעיות בהשוואה לשיטות תעשייתיות יותר המקובלות להפקת מלח שאינו טבעי, הופכת מלח זה למלח מלא המכיל מינרלים ויסודות קורט חיוניים, ללא תוספים כימיים בעייתיים.
מינרלים – גוף האדם זקוק לכמות קטנה אך קבועה של שמונה עשר מינרלים כדי לתמוך בתפקודי הגוף ולהסדירם.
הם משמשים אבני בניין של מרכיבי הגוף ונחוצים לתפקודו התקין: הם מסייעים לפעילות התאים בגוף, מזרזים תהליכים כימיים, משתתפים ביצירת גירויים עצביים ובהעברתם, ומסייעים בשמירת מאזן החומציות, המלחים (האלקטרוליטים) והנוזלים בגוף.
במלח הימלאיה ורוד ישנם רכיבים של מינרלים המצויים בו באופן טבעי ואינם מוסרים ממנו בתהליך תהליך ההפקה שלו – מלח הימלאיה ורוד מיובש בשמש וברוח.
מינרלים כמגנזיום, סידן אשלגן, סלניום ואבץ.
יסודות קורט – בעשור האחרון עמד המחסור ביסודות קורט במרכזם של מחקרים וכינוסים מדעיים רבים ונמצא שמחסור ביסודות קורט משפיע באופן משמעותי על בעיות בריאות שונות, ותורם במידה ניכרת למחלות הכרוניות הגורמות לרוב התחלואה ועומס התמותה במדינות המתועשות.
במלח הימלאיה ורוד יש מעל 80 יסודות קורט, ביניהם כאלה הדרושים לפיזיולוגיה של האדם.
סיבה שניה: מלח הימלאיה ורוד טעים יותר
באופן כללי, לכל מלח טבעי (מלבד מלח השולחן הרגיל), יש טעם האופייני לו, יש מלחים המאופיינים בטעמים מלוחים יותר וישנם שטעמם מלוח פחות.
למלח הימלאיה הוורוד טעם עשיר, הנחשב למעודן יותר ממלחים אחרים, אם כי הוא עדיין דומיננטי במליחותו.
וכשהמלח טעים גם בכמויות קטנות, צורכים ממנו פחות, וזו כמובן תועלת חיובית בפני עצמה לצמצום צריכת המלח למעוניינים בכך.
אנשים שעברו לצרוך מלח הימלאיה מספרים על מלח שהוא “לא רק מלוח אלא גם טעים” ו”מזהירים”, שלאחר ההתנסות במלח מלא טבעי שעבר פחות תהליכי עיבוד, “קשה לחזור להשתמש במלח הבישול הרגיל”.
ניתן להוסיף את טעם מלח ההימלאיה הוורוד לבישול, צליה, תיבול ולכל שימוש אחר.
סיבה שלישית: מלח הימלאיה ורוד צבעוני ויפה יותר
אפשר לזהות שמלח הוא מלח מלא וטבעי כשיש לו צבע, בניגוד לצבע הלבן האופייני למלח הבישול הרגיל.
מכל המלחים ניכר מלח הימלאיה ורוד ביופיו היות והוא מתאפיין בגבישים גדולים ושקופים שצבעם בגווני אפרסק-ורוד.
לסיכום, מלח הימלאיה ורוד הוא תחליף אידיאלי למלח הבישול השולחני התעשייתי הרגיל המעובד בכבדות.
כמלח טבעי לחלוטין, שלא הוסיפו לו כימיקלים, והוא מכיל מינרלים שכבר קיימים בו באופן טבעי, לצד הנתרן והכלור.
בריא יותר, טעים יותר, וגם צבעוני ויפה יותר זהו מלח הימלאיה ורוד.