מאמרים

אצה כחולה ירוקה, צמח עתיק יומין

אצה כחולה ירוקה – סגולות ומאפיינים האצה הכחולה הירוקה הוכחה מדעית כבעלת ערך תזונתי גבוה ומגוון במיוחד, כשהיא לחלוטין נטולת רעלים. הנוסחא הטבעית העומדת בבסיס האצה הכחולה הירוקה היא כמעט מושלמת לצורך השלמת התזונה האנושית, ומכילה מורכבות ועושר תזונתיים אשר אינם ניתנים לשכפול, ויכולים להתקיים רק בקרב אורגניזם המקבל את התנאים האקולוגיים המושלמים מהם נהנית […]

למה שמן הקוקוס הוא מתנת החג המושלמת?

חיפוש מתנה לחג עשוי להיות לפעמים משימה מתסכלת. מצד אחד אתם רוצים להביא מתנה שימושית וכיפית למארחים שלכם. אבל מן הצד השני, אתם לא בטוחים מה כדאי להביא (כי אולי הם אלרגיים לשוקולד או סתם לא אוהבים פרחים), ואתם מוצאים את עצמכם מבזבזים זמן ואנרגיות מיותרים . וכשאתם מחפשים מתנה לחג למישהו שכבר יש לו הכול, […]

שומן רווי או לא רווי

דיאטות דלות שומן ופחמימות, עדיפות על כאלו שמחרימות לחלוטין את השומנים הבנויים מחומצות שומן בדיוק כפי שמטר מורכב מסנטימטרים, ולהן ערכים והרכבים שונים שמשפיעים על מצבנו הבריאותי. השומן הרווי מקורו בשומן בעלי החיים, והוכח שהוא המזיק לבריאות הלב. לדוגמה: חמאה, גבינות שמנות, שמנת, ובשר שמן. שומן לא רווי מקורו מהצומח, כמו: גרעיני צ’יה ,שמנים צמחיים […]

הרזיה ודיאטה – כיצד להתמודד עם השמנת יתר?

השמנת יתר נוצרת כאשר קיים פער בין כמות האנרגיה שאדם צורך לבין כמות האנרגיה שהוא מוציא. כך שכמות האנרגיה הנכנסת גבוהה יותר מזו היוצאת. עודף האנרגיה מצטבר בגוף בעיקר בצורת שומן ומתבטא בתוספת משקל מעל לטווח המשקל הרצוי. כיום נוטים להאמין כי תופעת השמנת יתר בילדים ובמבוגרים נגרמת כתוצאה משילוב שבין גורמים גנטיים לגורמים סביבתיים התורמים ומאפשרים […]

נס אגם קלמאת: אצות כחולות ירוקות (מתוך הספר ‘ילדי האינדיגו’ )

האלוול הוא אחד מאנשי המקצוע המובילים בתחום מגבלות הלמידה, ובייחוד הפרעות קשב. הוא כתב ספר שהגיע לרשימת רבי המכר של ה’ניו יורק טיימס’, ‘מונעים להיסח הדעת’. כפי שכבר צוין, ספר זה נחשב לספר המקיף ביותר בנושא ילדים בעלי הפרעות קשב והפרעות היפראקטיביות. ד”ר האלוול היה הנואם הראשי בוועידה של מחוז הלמידה הפסיפי בנושא טיפול בסמים בהפרעות […]

כדאי לדעת: אלה מזונות העל לשנת 2016

כמו בכל תעשיה, גם בתעשיית מזון הבריאות יש אופנה שבאה והולכת. עם כל גל חדש של מזונות-על, נחשפים שפע של יתרונות בריאותיים. מהפחתת הסיכון לסרטן, איזון לחץ הדם וחיזוק המערכת החיסונית, דרך הקלת תסמיני גיל המעבר ושמירה על בריאות הלב; הכירו את מזונות העל שמבטיחים חיים ארוכים יותר, בריאים יותר ושמחים הרבה יותר. מפירות אקזוטיים […]

זרעי צ’יה – הזרעים הטבעיים המזינים בעולם !

כשאתם רוצים להשלים את תזונתכם בתוספת מרוכזת עשירה בבריאות, בחרו ב”זרעי הקסם”, זרעי צ’יה – הגרגרים הטבעיים הכי מזינים בעולם. מהו תוסף תזונה זרעי צ’יה של י.ג.נ? צמח המרווה (הידוע בשמו המדעי סלויה –Salvia), הינו סוג של צמח המשתייך למשפחת השפתניים (Lamiaceae / Labiatae). לצמח המרווה כ – 700 זנים / מינים, ביניהם זן של מרווה המכונה […]

מה זה גוג’י ברי ?

גוג’י ברי טבעי (אטד פראי) נחשב כמזון העל (Super Food) המועדף בעולם. אנשים רבים גילו את נפלאות הגוג’י ברי ובארה”ב ומערב אירופה הם כבר הפכו לחלק קבוע מתפריט הבריאות. צבעו של הגוג’י ברי הוא אדום וגודלו כשל אוכמניה. טעמו של הגוג’י ברי דומה לשילוב של אוכמניה, צימוק ותות בר. גוג’ים גדלים במקומום שונים, אך בעיקר בסין, שם […]

מידע מקצועי על אסאי

אסאי Acai,  Euterpe oleracea  Acai (או בשמו המלא Euterpe oleracea) הוא אוצר נוגדי חמצון, ומוריד כולסטרול. האסאי הוא דקל הגדל ביערות הגשם של ברזיל.. הפרי הוא ענבה, שהציפה בה היא רק כ- 10%, היתר הוא גלעין גדול. הציפה מופרדת מהגלעין בטילטול בתוך אמבט מים. תמצית ענבות האסאי, משווקות כמיץ, המכיל תמציות של צמחים אחרים, או כאבקה מיובשת בואקום, או […]

מורינגה

צמחי המרפא שנחקרו ונמצאו יעילים נגד סרטן – הם גדלים במורדות ההימלאיה ועל שפת נחלים בדרום סין ומוכרים כבר אלפי שנים ברפואה המסורתית, אבל רק מחקרים מהשנים האחרונות מוכיחים עד כמה הם יעילים ועוצמתיים.צמחי מרפא פחות מוכרים למניעה ולטיפול במחלות סרטן. אין ספק. בשנים האחרונות צמחי המרפא הולכים ותופסים תאוצה בתחום הטיפול והמניעה של מחלת […]

סודות האצה הכחולה ירוקה

מהו המזון העתיק והעשיר ביותר על פני כדור הארץ? מי מייצר 90% מהחמצן שבאטמוספירה? התשובות לשתי השאלות זהות – מיקרו-אצות חד-תאיות כמעט בלתי מוכרות. אחת מהן הינה האצה הכחולה-ירוקה העוצמתית, בה משתמשים בצורה מסחרית זמן קצר יחסית: בארה””ב מ-1982, בבריטניה מ-1992, ומ-2002 בישראל. בערך ב-1982, הטבע חשף אחד מסודותיו הכמוסים. בדיוק כאשר תופעת המידבור מתרחבת […]

מהי כלורלה ?

כלורלה היא אצת-מיקרו חד-תאית בעל מבנה תא אאוקריוטי הגדלה במים מתוקים. היא נתגלתה בשנת 1890 על ידי המיקרוביולוג ההולנדי בייג’רניק (Beijernick). השם כלורלה נובע מהמילה היוונית “כלורוס” (chloros) שמשמעותה “ירקרק-צהבהב” ומהתוספת הלטינית “אלה” (ella) שמשמעותה “קטן”. גודלו של תא כלורלה הוא רק 2-8 מיקרון (מיליונית המטר) ולכן לא ניתן לראות אותו בעין בלתי-מזוינת, אולם מדובר למעשה באורגניזם […]

מה ההבדל בין אומגה 3 צמחי לדגי ?

בשנים האחרונות, כתוצאה מהתאוצה של תוספי המזון בכלל, ושל אומגה 3 בפרט, נחשף הציבור למודעות הולכת וגוברת באשר לנחיצות אומגה 3 לגוף האדם. ואולם, עם המודעות בא השפע, וגם “”הצרכן הנבון”” אינו מגלה בקיאות במוצר אותו הוא צורך. מקורות האומגה 3 מתחלקים ל-2: צמחי ודגי. המקור לאומגה 3 בטבע הוא צמחי! אומגה 3 המצוי בכבד של […]

השלמת תזונה צמחונית

צמחונות מוגדרת מבחינה מילונית כ: “הנזרות מאכילת מאכלי בשר, אכילת מזונות של צמחים בלבד” (מילון אבן שושן). יחד עם זאת, המושג צמחונות במובנו המקובל, הינו רחב וכולל דרגות שונות של הימנעות ממוצרים מן החי: אכילת מזון מן הצומח וגם דגים ובשר עוף, למעט בשר בקר, הימנעות מאכילת בשר בקר ועוף (semi-vegetarians), ובדרגה גבוהה יותר – […]

הזדקנות העור והגוף – אנטי אייג’ינג

המונח אייג’ינג – הזדקנות, מבטא תופעה הכוללת תהליכים התפתחותיים שונים, המתרחשים באורגניזם (בעלי חיים רב תאיים) במהלך כל שלבי חייו.  אנטי אייג’ינג מתייחס למגוון של פרקטיקות כנגד תופעות ההזדקנות וגילאי המעבר מהם סימני אייג’ינג הזדקנות עשויה לבוא לידי ביטוי בכל ההיבטים, גופניים, מנטאליים ורגשיים: • היבטים פיסיים של אייג’ינג, ותופעות שנרצה לעכב או למנוע באמצעות […]

אנמיה

מהי אנמיה ומהם סימניה? הלב וכלי הדם בגופנו, משמשים כ”מערך תובלה” המוביל חומרים מזינים, חמצן והורמונים לאזורי גופנו השונים, ובנוסף, אוסף תוצרי לוואי של תהליך חילוף החומרים המוצאים מאוחר יותר מן הגוף. מערך הובלה משוכלל זה מורכב מ”המנוע” (הלב) ומ”נתיבי תובלה” (רשת צפופה של כלי דם). הדם בגופנו מורכב מנוזל המכונה פלסמה. בנוזל זה נעים […]

הכירו את שמן הקוקוס: השמן שאתם חייבים להכיר!

הוא יעיל לסדקים בכפות הרגליים, לדיאטה, להורדת כולסטרול, מסייע בהעלמת פצעונים, ויספק לכם כמויות של אנרגיה. מכניסים את השמן לחביתה, ולעוגות, מרחו על השיער, העור והידיים: כל הפרטים על השמן שחייבים להכיר מקרוב זה לא שהוא לא היה כאן תמיד, אבל המודעות לצריכתו גוברת. ניתן למצוא אותו בקלות בבתי הטבע, ולאחרונה גם בחלק מהסופרים הגדולים. […]

כלורלה-מלכת האצות

כלורלה – מלכת האצות מזון על איננו תוסף תזונה. זהו מזון אמיתי, בעל ריכוז גבוה מאד של חומרים מזינים יחודיים, המשפרים את בריאות האדם ועוזרים לקיים את אימרתו האלמותית של היפוקרטס “יהיו מזונותיך תרופותיך ותרופותיך מזונותיך”. הכלורלה, מיקרו אצה בת כ-3 מליון שנה, היא מזון על אולטימטיבי, ולא בכדי זכתה בתואר מלכת האצות. היא מציעה […]

כיצד להתגבר על בעיות בריאות בגיל ההתבגרות

תקופת ההתבגרות, הנמשכת מגיל 12 לערך, ועד שנות העשרה המאוחרות, מתאפיינת בשינויים רבים בעטיין של משימות התפתחותיות שהמתבגרים מתמודדים עימן. קצב גדילה מואץ יותר מאשר כל תקופת חיים אחרת, התבגרות מינית, שינויים פיזיולוגיים מרחיקי לכת בהופעה החיצונית, הינם דוגמאות לחלק מהמשימות הללו. לשינויים הביולוגיים המתרחשים אצל המתבגר השפעה משמעותית גם על התבגרותו החברתית. שינויים נוספים […]

אוסטאופורוזיס

מהי מחלת אוסטיאופורוזיס (Osteoporosis) –  עצמות הגוף עשויות מתאים חיים, חלבון, מלחים, מינרלים ומים. והן נהנות מאספקת דם עשירה, המשתנה בהתאם לסוגי העצמות השונים. תאי העצם מתחדשים בקביעות, בתהליך מתמיד של הריסה ובנייה, המלווה בקליטת סידן על-ידי העצם ובפליטתו ממנה. בגילאים מתקדמים, מואט בהדרגה, קצב חידוש רקמות העצם. ומסת העצם הכללית מתדלדלת. אובדן זה של […]

פנו אלינו ונשמח לעזור!

    אתר זה מוגן על ידי reCAPTCHA וכפוף למדיניות הפרטיות ותנאי השירות של Google

    או חייגו:

    04-8243682